English homepage

Recht in beweging

Kantoor Houben & van Dijck AdvocatenOns rechtssysteem is voortdurend in beweging. Als rechtzoekende wilt u de veranderingen in het systeem voor zijn en adequaat kunnen reageren op dat wat op u afkomt. Daarbij wilt u verzekerd zijn van juridische ondersteuning op hoog niveau. Dat vraagt om een actieve opstelling door uw advocaat. Uw advocaat moet vertrouwd zijn met de dynamiek van het rechtsbedrijf. Dat vergt intelligentie, inzicht, teamgeest, snelheid.

 

De advocaten van Houben & Van Dijck Advocaten, gevestigd in Eindhoven, zijn zich daarvan bewust en werken voortdurend aan het op peil houden en verbeteren van hun vaardigheden. Recht in beweging vormt voor hen de ultieme uitdaging.

 

 

 

 

 

Erfgenaam? Voorkom onbewust zuivere aanvaarding!

In bepaalde gevallen kan het zo zijn dat indien u er niet voor kiest om de erfenis zuiver te aanvaarden, u toch door bepaalde gedragingen of handelingen de erfenis (onbewust) zuiver aanvaard.

Lees verder >>

Wetsvoorstel automatisch ouderlijk gezag voor vaders/duomoeders

D66-Kamerlid Vera Bergkamp en VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden hebben op 15 november 2016 een wetsvoorstel ingediend strekkende tot de wettelijke verankering van het automatische ouderlijk gezag voor vaders.

Lees verder >>

Indexeringspercentage 2017 2,1%

Elk jaar wordt de hoogte van de kinder- en partneralimentatie geïndexeerd. Het indexeringspercentage wordt vastgesteld door de minister van Justitie en Veiligheid. De hoogte van het indexeringspercentage wordt gekoppeld aan de gemiddelde stijging van de salarissen en het prijsniveau in Nederland. Het indexeringspercentage voor 2017 is vastgesteld op 2,1%.

Lees verder >>

Ard van der Steur reageert op rapport van de Staatscommissie Herijking Ouderschap

De minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur, heeft onlangs gereageerd op het rapport van de Staatscommissie Herijking Ouderschap zoals dit in december 2016 is gepresenteerd. Een toelichting op het rapport vindt u hier.

Lees verder >>

Wet Lesbisch ouderschap

Mogelijkheden voor de meemoeder na de wetswijziging in april 2014 om juridisch moeder te worden

Lees verder >>

In een slijterij in een supermarkt moet altijd een leidinggevende aanwezig zijn

In slijterijen in supermarkten zal permanent een leidinggevende aanwezig moeten zijn. Dat blijkt uit drie uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 28 december 2016. Tegen de uitspraken is geen hoger beroep mogelijk.

 

Lees verder >>

123458
^ Naar boven