ACTUEEL

investering
Investeren in de woning van je partner/echtgenoot

In de praktijk wordt er regelmatig geld geïnvesteerd in de woning van een partner of echtgenoot, bijvoorbeeld voor de financiering van een aanbouw. De ene echtgenoot/partner investeert dan privégelden in de eigendom van de andere echtgenoot/partner (of in gezamenlijk eigendom). Hierdoor wordt hij niet ineens mede-eigenaar, maar zit zijn privégeld wel in het huis. Wat nu als deze echtgenoten/partners uit elkaar gaan? Krijgt de investerende echtgenoot/partner zijn geld dan terug en deelt hij mee in de waardestijging- of daling van zijn investering?

aannemer
Vervangende schadevergoeding bij bouwwerkzaamheden

Bij bouwwerkzaamheden kan weleens iets misgaan. De elektriciteit is onjuist aangelegd, houten vloeren liggen scheef of gaan spelen, tegels breken of laten los, er komen scheurtjes in betonnen constructies en ga zo maar door. Niet zelden eist de opdrachtgever dan een schadevergoeding maar kan dit wel zo maar?

zwijgen
Zwijgen of praten?

Tijdens een verhoor kun je twee dingen doen; je zwijgt of je praat. Als jij jezelf op het zwijgrecht beroept, kan dit nimmer tegen jou worden gebruikt. Zodra je praat, kan de inhoud hiervan als bewijsmiddel tegen je worden gebruikt. Daarom wordt veelal geadviseerd om in eerste instantie te zwijgen.

1 2 14