Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
+31 (0) 40-2452555

Ellen Kweens

Ellen Kweens

Ellen Kweens is in 2010 afgestudeerd en is na haar studie direct aan de slag gegaan bij Houben & Van Dijck Advocaten. Zij is op 23 juli 2010 beëdigd tot advocaat. Ellen is begonnen met een algemene praktijk, maar heeft zich de afgelopen jaren steeds meer gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het sociaal zekerheidsrecht.

Ellen heeft zich gespecialiseerd in alimentatiezaken, maar behandelt ook andere zaken op het gebied van personen- en familierecht. U kunt bij haar ook terecht voor een omgang- en/of gezagskwestie, een echtscheiding, afstammingszaak (adoptie, erkenning e.d.) en voornaamswijziging. Juist de diversiteit van dit rechtsgebied spreekt Ellen aan.

Ellen behandelt daarnaast zaken op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht. Zij procedeert tegen gemeentes en het UWV over uitkeringen, zoals een bijstandsuitkering of een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Ellen staat cliënten bij in de bezwaarfase, maar indien nodig ook in beroep bij de rechtbank of in hoger beroep bij de Centrale Raad van Beroep.

Mensen doen vaak een beroep op een advocaat als het even niet zo goed gaat, bijvoorbeeld als zij gaan scheiden of wanneer een uitkering is beëindigd. Ellen heeft oog en begrip voor de emoties die spelen, maar probeert ook om de kern van het probleem te achterhalen. Wat wil de cliënt en hoe wil de cliënt dat resultaat bereiken? Samen met de cliënt kiest Ellen voor een aanpak die past bij het probleem en bij de cliënt. Als er kinderen bij een procedure betrokken zijn, gaat de voorkeur altijd uit naar een minnelijke oplossing. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Ellen staat haar cliënten in een procedure dan gedegen bij.

Ellen Kweens is werkzaam in de secties personen- en familierecht en bestuursrecht met als bijzonder aandachtsgebied kinder- en partneralimentatie.

Ellen Kweens is lid van de Vereniging De Jonge Balie ’s-Hertogenbosch en van de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR)

LinkedIn