Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
+31 (0) 40-2452555

PERSONEN- EN FAMILIERECHT

“Het gaat om meer dan het recht alleen….”

Het personen- en familierecht is een veelomvattend rechtsgebied dat zich bezighoudt met alle zaken die verband houden met de hoedanigheid, familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen, zoals echtscheiding, alimentatie en omgang.  Het personen- en familierecht heeft veel raakvlakken met andere rechtsgebieden, zoals het vermogensrecht, goederenrecht, verbintenissenrecht en fiscaal recht. De advocaten van deze sectie werken daarom, indien nodig, met de andere secties samen.

Voor bijna elke zaak in het personen- en familierecht is de bijstand van een advocaat verplicht. De personen- en familierecht sectie bestaat uit drie ervaren advocaten met uitgebreide kennis en jarenlange ervaring op het gebied van personen- en familierecht.

De verhoudingen tussen (ex)partners, familieleden, ouders en hun kinderen zijn vaak erg gevoelige onderwerpen. De advocaten van deze sectie hebben daarom ook oog voor de emoties die in deze zaken spelen en zullen zoeken naar een juiste oplossing voor het geschil. Het gaat immers vaak om meer dan het recht alleen…

De sectie familierecht houdt zich onder meer bezig met: echtscheiding, verbreking samenlevingalimentatiegezagomgang  en jeugdrecht 

terug naar de andere secties

 

Team Personen- en Familierecht
Rob den Hoed
advocaat
Wilke Maas-van Weert
advocaat
Ellen Kweens
advocaat
investering
Investeren in de woning van je partner/echtgenoot

In de praktijk wordt er regelmatig geld geïnvesteerd in de woning van een partner of echtgenoot, bijvoorbeeld voor de financiering van een aanbouw. De ene echtgenoot/partner investeert dan privégelden in de eigendom van de andere echtgenoot/partner (of in gezamenlijk eigendom). Hierdoor wordt hij niet ineens mede-eigenaar, maar zit zijn privégeld wel in het huis. Wat nu als deze echtgenoten/partners uit elkaar gaan? Krijgt de investerende echtgenoot/partner zijn geld dan terug en deelt hij mee in de waardestijging- of daling van zijn investering?

wereldbol
Kunt u als buitenlander scheiden in Nederland?

In Nederland wonen veel nationaliteiten. In Brabant alleen al wonen meer dan 50.000 expats uit verschillende landen en dus met verschillende nationaliteiten. Dit levert interessante vraagstukken op over de internationale regels in het familierecht. Kunnen bijvoorbeeld twee Duitsers die in Duitsland zijn getrouwd maar woonachtig zijn in Nederland scheiden in Nederland?

hotren zien en zwijgen
Staat aansprakelijk voor onzorgvuldig onderzoek Raad voor Kinderbescherming

Wat een uitspraak van het Hof Amsterdam! De Staat (Raad voor de Kinderbescherming) heeft onrechtmatig gehandeld jegens een moeder door een te beperkt -en dus onzorgvuldig onderzoek- te verrichten naar het risico dat de vader van haar (hun) zoon pedoseksuele gedragingen ten nadele van deze zoon zou verrichten. Ook het OM heeft onrechtmatig jegens moeder gehandeld door aan niet-vervolging wegens smaad de voorwaarde te verbinden dat zij zich zou onthouden van bepaalde uitingen.

1 2 6
LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com