Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
+31 (0) 40-2452555

Wilke Maas-van Weert

Wilke Maas-van Weert is sinds 2008 werkzaam bij Houben & Van Dijck Advocaten. Na haar twee masteropleidingen aan de Universiteit van Tilburg en een stage bij een regionaal advocatenkantoor is Wilke op 19 december 2008 beëdigd als advocaat.

Wilke begon haar carrière met een algemene praktijk en deed zodoende jarenlange ervaring op binnen verschillende rechtsgebieden. Deze brede interesse vormde de basis voor de specialisatie binnen de sectie civiel en de sectie personen- en familierecht van Houben & Van Dijck Advocaten. Wilke treedt nu vooral op in familiezaken en heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd op alimentatiekwesties.

Wilke vindt het belangrijk dat een advocaat ook oog moet hebben voor de persoonlijke kant van een zaak. Het familierecht is een rechtsgebied waar naast een juridische aanpak ook oog moet zijn voor de emoties en persoonlijke belangen van een cliënt. Een echtscheiding of alimentatiegeschil heeft grote gevolgen. Wilke is ervan overtuigd dat het minnelijke overleg altijd het uitgangspunt moet zijn, zeker wanneer er kinderen bij de zaak betrokken zijn.

Wilke Maas-van Weert is werkzaam in de secties personen- en familierecht en civiel recht met als bijzonder aandachtsgebied  kinder- en partneralimentatie.

Wilke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– Personen- en familierecht

  • echtscheidingen
  • alimentatiezaken
  • omgangsregelingen
  • internationaal privaatrecht
  • ouderschap en erkenning

Deze registratie verplicht Wilke elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van
advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Wilke Maas-van Weert is lid van de Vereniging De Jonge Balie ’s-Hertogenbosch en van de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR)

LinkedIn