Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
+31 (0) 40-2452555

Katinka Bovens

Katinka Bovens studeerde eind 2006 cum laude af aan de Universiteit van Tilburg. Zij is in 2007 aan de slag gegaan bij een advocatenkantoor in Eindhoven gespecialiseerd in het strafrecht. In juni 2008 is zij beëdigd tot advocaat. Vanaf 2013 heeft zij gewerkt bij kantoren in Breda en Tilburg, alwaar zij zich naast het strafrecht is gaan toeleggen op het personen- en familierecht. In 2018 is zij in dienst getreden bij Houben & Van Dijck Advocaten in Eindhoven.

Katinka richt zich al vanaf het begin van haar carrière op de strafpraktijk. Zij heeft cliënten bijgestaan met betrekking tot vele misdrijven en overtredingen, van verkeerszaken tot drugs- en geweldszaken. Daarnaast houdt Katinka zich al vanaf haar start in de advocatuur bezig met het jeugd(straf)recht, waarbij zij minderjarigen bijstaat die verdacht worden van een strafbaar feit of die uit huis geplaatst worden (open/gesloten plaatsing). Zij vindt het belangrijk een vertrouwensband op te bouwen met de minderjarige door op een laagdrempelige wijze contact te hebben met de minderjarige.

Tot slot heeft Katinka zich toegelegd op het verlenen van bijstand in familiezaken, van gezag- en omgangszaken tot echtscheidingen. Zij heeft hierbij oog voor zowel de emotionele kant als de zakelijke kant van de zaak. Zij luistert naar het verhaal van de cliënt -betrokkenheid is voor haar vanzelfsprekend- en streeft altijd naar het beste resultaat. Het bereiken van een oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden heeft hierbij de voorkeur (zeker als er kinderen betrokken zijn), maar indien dat niet lukt wordt een procedure niet geschuwd.

Katinka heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– Personen- en Familierecht

– Strafrecht

Deze registratie verplicht Katinka elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van
advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Houben & van Dijck