Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
+31 (0) 40-2452555

Strafrechtadvocaat

 Strafrechtadvocaat

Een strafrechtadvocaat, de naam zegt het al, houdt zich bezig met strafzaken. Binnen Houben & Van Dijck Advocaten zijn dat Roanne IJff en Felix Drykoningen.

Roanne IJff
Roanne IJff

 

 

 

 

 

Roanne IJff is een jonge en fanatieke advocaat. Zij heeft bij het Openbaar Ministerie gewerkt en weet daardoor uit eigen ervaring veel over de werkwijze van het OM. Dat kan bij jouw verdediging goed van pas komen.

 

Felix Drykoningen

Felix Drykoningen is al vele jaren advocaat en behandelt al strafzaken vanaf het begin van de jaren 90. In geruchtmakende  zaken heeft hij cliënten met succes bijgestaan. Hij was advocaat in ‘’De Porsche zaak”, die verplichte leerstof is voor alle strafrechtstudenten. Aarzel dus niet om met een van hen contact op te nemen als je vragen hebt of advies wil.

 

Piketadvocaat

Wanneer je wordt aangehouden voor een strafbaar feit dan neemt de politie je mee naar het politiebureau en word je daar in een politiecel vastgezet. Je hebt dan het recht om een advocaat te raadplegen. Om dat goed te organiseren is er de piketregeling. Iedere dag zijn er in de regio twee advocaten die piketdienst hebben. Zij bezoeken die dag de verdachten die zijn aangehouden en op het politiebureau verblijven. De piketadvocaat luistert dan naar jouw verhaal en zal aan jou uitleggen hoe de procedure is. De piketadvocaat kan jou ook in het vervolg van de procedure als raadsman bijstaan. Als je een eigen strafrechtadvocaat hebt en je wenst die te zien in plaats van de dienstdoende piketadvocaat, dan kun je dat aan de politie doorgeven. Dit kun je ook doen als je een voorkeur voor een van ons als advocaat hebt. In plaats van de piketadvocaat wordt dan jouw eigen voorkeursstrafrechtadvocaat opgeroepen.

Houben & van Dijck